POLITIKA ZASEBNOSTI

Ta politika zasebnosti se nanaša na osebne podatke, ki so zbrani preko spletne strani pospesevalnik.msd-info.net (»Spletna stran«).

Družba MERCK SHARP & DOHME, inovativna zdravila d.o.o. (»MSD«), Šmartinska cesta 140, 1000 Ljubljana, matična št. 1882589000, je upravljavec osebnih podatkov, zbranih preko Spletne strani in jih obdeluje za spodaj opisane namene. MSD zbira in nadalje obdeluje osebne podatke skladno s to politiko zasebnosti in veljavno zakonodajo.

 1. Osebni podatki, ki se zbirajo:

MSD zbira osebne podatke prek Spletne strani na dva načina:

 • podatki, ki ste jih vnesli v prijavnico: MSD zbira osebne in ostale podatke, ki ste jih vnesli v prijavnico v postopku prijave. Ti podatki vključujejo: vaše ime in priimek, e-naslov, podatek o uradnem predstavniku podjetja, izobrazba, opis vaših pričakovanj od MSD, ime projekta, problem/težava, ki jo poskušate rešiti, rešitev, s katero poskušate rešiti problem. S posredovanjem podatka o uradnem predstavniku družbe jamčite, da ste v primeru, ko je predstavnik družbe tretja oseba, takšnega posameznika o posredovanju obvestili in pridobili njegovo/njeno soglasje za posredovanje njegovih podatkov MSD.
 • samodejno zbrani podatki: Spletna stran zbira podatke, ki jih posreduje vaš spletni brskalnik. Ob obisku naših spletnih mest in uporabi spletnih virov zbiramo podatke o vašem računalniku in drugih elektronskih napravah. Ti podatki lahko zajemajo vaš naslov internetnega protokola (IP), ime domene, vrsto brskalnika, datum in uro vaše zahteve ter podatke, pridobljene prek tehnologih sledenja, kot so piškotki in enojne oznake. Če do naših spletnih mest in spletnih virov dostopate prek prenosnih naprav, lahko zbiramo podatke tudi o teh napravah, npr. identifikacijsko številko in vrsto vaše naprave ter podatke o uporabi naprave in vaši uporabi naših mobilnih spletnih mest in drugih prenosnih virov.

Nekatera naša spletna mesta in drugi spletni viri za zagotavljanje dodatne funkcionalnosti, ki omogoča učinkovitejšo rabo teh virov, uporabljajo tehnologije sledenja. MSD uporablja tehnologije sledenja na način, ki vas ne identificira osebno, kot npr. za natančno sledenje številu uporabnikov strani s povezavo na naše spletne vire ali z oglasom na naše spletne vire oziroma beleženjem, ali ste se identificirali kot zdravstveni delavec ali prebivalec določene države. MSD lahko najame druga podjetja za zagotavljanje e-poštnega obveščanja. MSD ne nadzoruje tehnologij sledenja zadevnih drugih podjetij. Če želite s tehnologijami sledenja omejiti zbiranje anonimnih podatkov, si oglejte svoje izbire, kot je opisano spodaj.

V določenih primerih lahko MSD uporabi tehnologije sledenja za osebno identifikacijo, vendar šele po tem, ko ste vnesli osebne podatke v obrazec ali podatkovno polje na naših spletnih mestih ali če smo vam omogočili uporabo naših spletnih virov, tako da smo vam zagotovili uporabniško ime in geslo na osnovi podatkov, ki smo jih potrdili prek druge korespondence z vami, ki se izvaja na spletu. Tehnologije sledenja lahko uporabljamo za beleženje vaših želja in izbire, ki ste jih vnesli v podatkovna polja na naših spletnih mestih, kot so na primer osebni podatki.

Lahko izbirate, ali želite, da MSD uporablja tehnologije sledenja, da si vas zapomni, ko obiščete njihova spletna mesta, ali da vam zagotovi dodatne prilagojene storitve. Če želite s tehnologijami sledenja omejiti zbiranje podatkov, si oglejte svoje izbire, kot je opisano spodaj.

 1. Namen obdelave

MSD zbira in nadalje obdeluje osebne podatke za naslednje namene:

Namen+ informacije
1. Upravljanje in zagotavljanje Spletne strani

Če dostopate do naše Spletne strani, vas obveščamo, da bomo podatke o vašem računalniku in drugih elektronskih napravah ter podatke o uporabi naprave in vaši uporabi naših mobilnih spletnih mest in drugih prenosnih naprav obdelali za analitične in statistične namene, tj. da bi razumeli, kako uporabniki uporabljajo našo Spletno stran in bi jo lahko tako izboljšali.

Podatke o vaši uporabi Spletne strani lahko uporabljamo tudi za beleženje vaših želja in izbire, zato da lahko sporočila in vsebino oblikujemo tako, da so za vas bolj uporabna in zanimiva.

2. Merjenje obiska Spletne straniVaše osebne podatke obdelujemo tudi za to, da sledimo številu uporabnikov Spletne strani. Pri tem MSD uporablja tehnologije sledenja na način, ki vas ne identificira osebno.
3. Da lahko ocenimo vašo idejo in/ali rešitev ter vas povabimo na razgovorObdelujemo tiste osebne podatke, ki nam jih posredujte ob prijavi.
 1. Kako smemo uporabljati vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke obdelujemo na različnih podlagah, odvisno od namena, za katerega podatke uporabljamo, kot je obrazloženo v preglednici spodaj:

NamenPrava podlaga
1. Upravljanje in zagotavljanje Spletne strani

Menimo, da imamo zakoniti interes za analizo uporabnosti Spletne strani, saj razumemo, da obdelava podatkov koristi tudi vam, saj omogoča izboljšanje izkušnje in zagotavljanje storitev visoke kakovosti.

Obdelava osebnih podatkov s tehnologijo sledenja za osebno identifikacijo nam je dovoljena zaradi privolitve, ki ste nam jo podali, ko ste se strinjali z uporabo piškotkov in drugih sledilnih tehnologij. Lahko izbirate, ali želite, da MSD uporablja tehnologije sledenja, da si vas zapomni, ko obiščete njihova spletna mesta, ali da vam zagotovi dodatne prilagojene storitve.

2. Merjenje obiska Spletne straniMenimo, da imamo zakoniti interes za analizo uporabnosti Spletne strani, saj uporabo spletne strani merimo z obdelavo osebnih podatkov, ki vas ne identificirajo osebno.
3. Da lahko ocenimo vašo idejo in/ali rešitev ter vas povabimo na razgovorPodatke, ki jih posredujete ob prijavi obdelujemo na podlagi vaše privolitve.
 1. Uporaba piškotkov

Splošno

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se ob vašem obisku Spletne strani prenese na vaš računalnik, kjer so shranjene datoteke vašega spletnega brskalnika. Piškotek običajno vsebuje ime strežnika, s katerega je bil piškotek na vaš računalnik poslan, življenjsko dobo oziroma trajanje piškotka ter naključno generirano edinstveno število piškotka. MSD uporablja sejne piškotke, ki so začasni in se iz vašega računalnika izbrišejo, ko zaprete spletni brskalnik, ali ko izklopite vaš računalnik in tajne piškotke, ki se na vašem računalniku shranijo tako dolgo, dokler ne poteče njihov čas trajanja, kolikor jih pred tem ne izbrišete.

Nekatere piškotke uporabljamo zaradi zagotovitve osnovnih funkcionalnosti spletnih mest MSD, druge pa zaradi izboljšanja uporabniške izkušnje, zbiranja informacij o načinu uporabe (analitični piškotki) ali prilaganja uporabniške izkušnje potrebam oziroma navadam posameznega uporabnika spletnega mesta MSD (oglaševalski piškotki).

Vaše pravice

Uporaba tehnologije piškotkov je mogoča le na podlagi predhodnega informiranega ter svobodnega soglasja posameznika, ki ga mora upravljavec, še preden piškotek naloži na uporabnikovo opremo, obvestiti o tem:

 1. kdo je;
 2. katere piškotke uporablja in za kakšen namen bodo uporabljeni podatki, ki se s pomočjo piškotka obdelujejo.

Izjemoma je uporaba tehnologije piškotkov brez predhodnega soglasja posameznika dovoljena, če je namenjena izključno prenosu sporočil po elektronskem komunikacijskem omrežju, ali če je nujno potrebna za zagotovitev storitev informacijske družbe, ki jo uporabnik izrecno zahteva.

Privolitev je ustrezna zgolj, če je bil uporabnik pred tem natančno obveščen o piškotkih in namenu njihove uporabe.

Da bi vam omogočili informirano odločitev glede uporabe piškotkov, vam v nadaljevanju predstavljamo piškotke ter druge tehnologije za sledenje, ki jih uporabljamo na tem spletnem mestu MSD – pri tem je pri vsakem piškotku oziroma tehnologiji navedena ocenjena vsiljivost posameznega piškotka oziroma tehnologije (glede na pričakovano stopnjo zasebnosti uporabnika spletnega mesta MSD). Z izjemo piškotkov, ki so namenjeni izključno prenosu sporočila oziroma piškotkov, ki so nujno potrebni za zagotovitev storitev, ki jih ob uporabi posamezne funkcionalnosti spletnega mesta MSD izrecno zahtevate, bomo piškotke ter druge tehnologije za sledenje uporabljali zgolj v primernu, da se boste s tem predhodno strinjali.

V ta namen na spletnem mestu MSD uporabljamo mehanizem izrecne predhodne privolitve. Ob vašem vstopu na spletno stran vam prikažemo obvestilo o uporabi ter namenu uporabe piškotkov ter vam ponudimo možnost, da v uporabo piškotkov privolite, ali pa jo zavrnete. Kolikor želite, da si vašo odločitev o uporabi piškotkov spletno mesto MSD zabeleži z namestitvijo ustreznega piškotka, morate vašo odločitev na prikazanem obvestilu ustrezno označiti.

Vašo privolitev v uporabo piškotkov oziroma drugih tehnologij za sledenje, ki jih uporabljamo na spletnem mestu MSD, lahko kadarkoli umaknete ter tako odklonite nadaljnjo uporabo piškotkov oziroma drugih tehnologij za sledenje.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na Spletni strani

Vrsta piškotkaVir piškotkaIme piškotkaTrajanje piškotkaNamen piškotkaNavodila za izklop
Analitični piškotkiGoogle Analytics

_utma

_utmb

_utmc

_utmt

_utmz

Do 24 mesecev po obiskuPiškotek omogoča zbiranje informacij o obisku spletnega mesta pospesevalnik.msd-info.net (število obiskovalcev; spletna stran, iz katere je uporabnik prišel na spletno mesto pospesevalnik.msd-info.net; podstrani, ki jih je uporabnik obiskal).Orodje za izklop piškotkov
 1. Osebe, ki dostopajo do vaših osebnih podatkov

Do vaših osebnih podatkov bodo dostopali: (i) zaposleni in pogodbeniki pogodbenih obdelovalcev, ki nam nudijo storitve (kot so npr. ponudniki tehnoloških storitev za vzdrževanje Spletne strani) in (ii) zaposleni v MSD.

 1. Hramba podatkov

Osebne podatke, ki jih zberemo, bomo hranili in drugače obdelovali največ dve leti. Podatki se bodo hranili v Sloveniji in se ne bodo iznašali preko meja EU/EGS.

 1. Zavarovanje

MSD bo sprejel primerne ukrepe za zavarovanje vaših osebnih podatkov pred nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem.

 1. Vaše pravice

Imate pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, do popravka nepravilnih podatkov, do blokiranja in do izbrisa osebnih podatkov. Ko podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve, imate pravico do njihove prenosljivosti. Če želite uveljavljati katero od teh pravic, nam pošljite svojo zahtevo po e-pošti na msd.slovenija@merck.com ali na naslov MERCK SHARP & DOHME, inovativna zdravila d.o.o., Šmartinska cesta 140, 1000 Ljubljana, in navedite vaše ime in priimek ter priložite kopijo vaše osebne izkaznice. Na koncu vas obveščamo še, da imate pravico do pritožbe pri nadzornem organu za varstvo osebnih podatkov, če bi menili, da z vašimi podatki nismo ravnali v skladu z veljavno zakonodajo.

Nobena določba tega člena se ne razlaga tako, da bi omejevala vaše druge pravice, ki bi jih lahko imeli v skladu z veljavno zakonodajo.

Veljavna od: 20. 09. 2018

Merck Sharp & Dohme, inovativna zdravila d.o.o.
Šmartinska cesta 140,
1000 Ljubljana

Copyright © 2017 Merck Sharp & Dohme, inovativna zdravila d.o.o., Šmartinska cesta 140, 1000 Ljubljana, tel: 01/5204 201, faks: 01/5204 350, www.msd.si.  Vse pravice pridržane. Izdelano v Sloveniji, december 2017. CORP-1242768-0002. Pripravljeno v Sloveniji, september 2018. EXP 09/2020. Nazadnje posodobljeno septembra 2018.